Saç dökülmesini engellemek için evde uygulanacak yöntemler

Evde saç bakımı nasıl yapılır?

Vücudumuzun önemli bir parçası olan ve dış görünümü etkileyen saçların dökülmesi hem kadınların hem de erkeklerin korkulu rüyası. Beslenme, düzensiz uyku, stres, genetik ve çevresel faktörler, saç tipine uygun olmayan ürünlerin kullanımı ve mevsim geçişleri saç dökülmesinin nedenleri arasında.

Songül Durur Zevzir

Daisy Poliklinik’in sahibi Kozmotolog & Medikal Estetik Uzmanı Songül Durur Zevzir, saç dökülmesinin önüne geçmek isteyenlere önerilerde bulundu:

Özellikle zayıf ve dökülen saçlara, saç mezoterapisi ve PRP uygulamaları önerilmektedir. Saç kökleri uyarılıp, vitaminlerle desteklenmektedir. Ayrıca kendi kanınızda bulunan, hücreyi onaran trobositler ile zayıflayan kıl köklerininin üreme ve gelişme dönemini desteklemek mümkün.

Doğal çözümler de var

Saçlarınız kuru ise maske şeklinde zeytinyağını haftanın bir günü uygulayabilirsiniz. Bunu Hindistan cevizi yağıyla da yapabilirsiniz. Böylece  saçlarınız beslenip, kuruluğu gider. Ayrıca saçlarınızda yağ sorunu varsa 1 veya 2 yumurta akı ve 1 limon suyu ile maske hazırlayabilirsiniz. Mümkünse, 30 dakika güneşte bekleyin.

Krem kullanırken dikkat

Saç kremi, saç derisine uygulandığında köklere zarar verebilir. Sadece saçların uç kısımları için tercih edilmeli. Şampuanınızı da saçınızın özelliğine göre seçmenizde fayda var. En fazla 2 defa şampuanlayın ve sonrasında bolca durulayın.

Cansız saçlar için banyo sonrası argan yağı kullanabilirsiniz. Saçlarınızı gerek yıkarken gerekse kurularken sıcak uygulamadan kaçının çünkü aşırı sıcak saç köklerinize zarar verebilir. Ayrıca saç derinizin pH dengesini olumsuz etkileyebilir. Ayrıca banyo sonrasında saçlarınızı nemli bırakmayın, kurutmaya dikkat edin.

Kabak çekirdeği desteği

Kabak çekirdeği B, E, K vitaminleri, omega 3 ve omega 6, manganez, magnezyum, demir, bakır ve çinko açısından zengindir. Protein içeriği, bedene dışarıdan alınması şart olan temel aminoasitleri sağlar. Yarım bardak kabak çekirdeği, günlük magnezyum ihtiyacının yüzde 46’sını, demirin yüzde 28’ni, manganezin yüzde 52’sini, çinkonun yüzde 17’sini ve proteinin yüzde 17’sini karşılar. Bu nedenle her gün yarım bardak kabak çekirdeği tüketebilirsiniz.

 




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir