Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları ABD ameliyathanesi yenilendi

Yılda yaklaşık 10 bin hastaya hizmet veriyor  

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı ameliyathanesinin açılış töreni İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın’ın yanı sıra Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğretim üyelerinin katılımı ile yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Osman Şevki Arslan şunları söyledi: “Göz bankamız 1990’da kuruldu. Türkiye’de üniversite bünyesinde kurulmuş ilk göz bankası. O tarihten beri kornea ve kök hücre nakilleri yapılmaktadır. Yılda 10 bin civarında ameliyat yapıyoruz.”

Rektör Prof. Dr. Nuri Aydın ise, “Türkiye’de öncü olduğu gibi birçok uluslararası eğitimin gerçekleştirildiği bir eğitim kompleksi pozisyonunda. Kliniğimiz, sadece Türkiye’de değil uluslararası ölçekte göz doktorları yetiştiren bir anabilimdalı. Biz istiyoruz ki, yeni binalar yapılana kadar verdiğimiz hizmet en üst düzeyde olsun. Yapım süresinde de en iyi hizmeti vermek için gayret ediyoruz” şeklinde konuştu.

Modern tıbbın güncel ihtiyaçlarına uygun olarak tadilatı yapılan ameliyathanede cerrahi operasyonlar devam edecek. Validasyon testlerini geçen ameliyathaneden eğitim amaçlı olarak ameliyatlar hastane dışına, eğitim merkezlerine de canlı olarak yayınlanabiliyor. Yıllardır Türk Oftalmoloji Derneği’nin canlı cerrahi eğitim etkinliğine ev sahipliği yaparak göz doktorlarının mezuniyet sonrası eğitiminde rol oynayan ameliyathanede eş zamanlı olarak beş masada cerrahi operasyonlar yapılabiliyor.

Mikroskopla  (microcerrahi) yapılan ameliyatlar oftalmoloji eğitiminin yanı sıra Türkiye’de ve yurt dışında özellikle yakın coğrafyamızda önemli bir ihtiyacı karşılıyor. Ön segment ve arka segment göz ameliyatlarının en modern cihazlarla yapılabildiği ameliyathane uluslararası standartlarda hizmet veriyor. Klimaları ve tüm teknik cihazları yenilenen ameliyathanede ayda yaklaşık 500-600 ameliyat yapılıyor.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı’nın hekim kadrosunda 10 profesör 3 doçent 1 doktor öğretim üyesi, 15 araştırma görevlisi olmak üzere toplam 29 tıp doktoru yer alıyor.

 




Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir